Joc Partit.

El cicle Joc Partit és una iniciativa del Departament de Filologia Catalana de la URV, del Teatre El Magatzem i dels Escriptors del Camp (ESCA). Ha comptat amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i la Facultat de Lletres de la URV.

Al Teatre El Magatzem el dia 12 de març va tenir lloc, precedit de d’un clip escènic a càrrec de Tecla Smit Teatre Popular, el diàleg programat entre Francesc Cerro i Sergi Xirinacs al voltant de les seves respectives obres.

Francesc Cerro és Llicenciat en l’especialitat de Direcció escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre, ha realitzat una estada de dramatúrgia amb Albert Boadella (Els Joglars) i ha treballat i col·laborat amb professionals del món de les arts escèniques com Toni Casares, Ricard Salvat, Àlex Brendemühl, Ferran Madico, Joan Castells, Xavier Berraondo, Sergio Caballero, Joaquim Mallafrè i Victòria Szpunberg, entre d’altres.

El seu treball com a director, dramaturg i ajudant de direcció s’ha pogut veure al Teatre Nacional de Catalunya, Sala Beckett, Sala Muntaner, Teatre Malic, Les Golfes de Can Fabra a Barcelona, Centre d’Arts Escèniques de Reus, Teatres de la Generalitat Valenciana, Centre d’Arts Escèniques de Terrassa, Festival Internacional de Teatre Gestual Cos, Festival Internacional de Teatre de Marrakeix, Casa de Cultura de Girona, Centre d’Art Contemporani Cal Massó, etc.
Guanyador del IX Premi de Teatre Bambalina com a autor, actualment és Co-Director Artístic de Programació del CAER (Teatres Fortuny i Bartrina de Reus), i també Director Artístic del Projecte “Les veus del Castell” i “L’esperit del Castell”, al Castell de La Selva del Camp. Des de la temporada 2004/05 fins la 2007/08 ha desenvolupat la Coordinació Artística del Projecte Nou Creadors de la Factoria d’Arts Escèniques de Can Fabra a Barcelona – un projecte de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya -. Assessor del Departament d’Educació de la Generalitat (curs 2004/05), ha impartit i continua impartint classes i seminaris d’Escriptura dramàtica, interpretació de text, creació col•lectiva de personatges i guió.

Sergi Xirinacs Díaz, a banda de l’activitat professional com a psicòleg i logopeda, actualment, des del 2009 escriu teatre i dirigeix. Està immers en diversos processos. El primer és un taller d’escriptura teatral (creació), en qualitat alhora d’aprenent i d’organitzador. L’objectiu és que pugui arribar a quallar en un taller estable, motor de creació i de producció. També està immers en el procés de refundació del Teatre Magatzem com a Centre de Creació Escènica. El tercer procés gira al voltant de l’organització d’un col·lectiu de Teatre Popular, obert a fer teatre, a llegir teatre, a formar-se teatralment i a fer créixer el nombre d’espectadors. I finalment, en el procés de consolidació del Centre Cultural de la Cooperativa Obrera de Tarragona.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s