Sense projecte cultural de ciutat

David Aragonès. Foto. PATRO

DAVID ARAGONÈS  PORTAVEU DELS IMPULSORS DEL MANIFEST PER UNA NOVA POLÍTICA CULTURAL A TARRAGONA

«El problema de Tarragona és que mai no hi ha hagut un projecte cultural de ciutat»

El portaveu dels artistes apunta que amb el manifest «el sector cultural tarragoní ha manifestat de manera conjunta el seu desencís»

28/02/10 00:00 – Tarragona – Carina Filella

Fins ahir, 80 entitats i 834 persones s’havien adherit al Manifest per a una nova política cultural, que el mes passat es va presentar a Tarragona i que ara es pot consultar a la pàgina web http://www.culturamanifest.net, en què es recullen les adhesions. Pels impulsors del document, liderats pel gestor cultural David Aragonès, la ciutat és víctima d’«una política cultural erràtica i efímera».

— El sector cultural tarragoní està en peu de guerra. Per què?

–El malestar en el sector no és nou ni actual. No ha sorgit en els últims dos o tres anys de l’actual legislatura. Ja vam dir des del principi que no era un atac directe a l’Ajuntament actual. Els motius són molts, sobretot la mala gestió que hi ha hagut durant els últims quinze o vint anys. Aquesta mala gestió de les administracions en temes culturals ha provocat desencisos i que molts artistes, programadors i gestors culturals hagin marxat de la ciutat a treballar a fora. I la gent que s’ha quedat ha intentat fer el que ha pogut. Ara, a causa d’una sèrie d’esdeveniments que han succeït en els dos darrers anys a la ciutat, el sector cultural ens hem posat d’acord.»

–Un acord important, atès el suport que ha obtingut el manifest.

–«Les vuitanta entitats que signen el manifest representen més del 70 o el 80% de les activitats culturals que es fan a la ciutat. Per tant, el nombre d’entitats representades és molt significatiuPer tant, el nombre d’entitats representades és molt significatiu. I el fet de posar-nos tots d’acord en un text és una de les coses més importants que ha passat a la ciutat en els últims anys. El sector cultural ha manifestat de manera conjunta un desencís i una preocupació, i posa sobre la taula unes demandes bàsiques per a l’administració.» […]

Llegiu l’entrevista sencera a l’edició de Tarragona del diari El Punt del dia 28 de febrer de 2010

Anuncis

One thought on “Sense projecte cultural de ciutat

  1. Però… vols dir que cap polític municipal, provincial, nacional, estatal té alguna mena de projecte cultural més enllà de poder arribar a les eleccions dient “he fte 15 exposicions i he inaugurat un auditori”?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s