Coordinant-nos pel teatre

Els grups amateurs de teatre de Tarragona comencem a coordinar-nos… Ahir va tenir lloc una roda de premsa al local d’assaig de la nostra companyia. Anirem recollint les notícies des del Bloc.

El teatre amateur de Tarragona es mou per sortir de la clandestinitat

Representants de les nou companyies de teatre amateur de la comarca adscrites a la Federació Catalana han visualitzat avui en roda de premsa la constitució de la Coordinadora Tarragonès, destinada a fomentar “el teatre fet a Tarragona i amb la voluntat de poder-lo representar a Tarragona”, segons Vicenç Cañón. “Els nostres objectius són dinamitzar com a una part més de la cultura popular catalana el teatre amateur, que no vol dir dolent sinó simplement fet per persones que no són professionals, donar a conèixer els cursos de formació de la federació i el calendari de mostres de teatre que es fan arreu del país a la resta de companyies de la comarca, solucionar els problemes que tenim per separats els grups i dotar a Tarragona d’una programació estable”, afegien tant Albert Puñet com Belén Gallo, “aprofitant que amb la inauguració del Teatre Tarragona es descongestionarà el Metropol. Pensem que serà una bona oportunitat per anar més enllà de l’Escena Tarragona”, en referència a la iniciativa de la regidoria de Cultura “de regalar un dia el teatre a un grup de la ciutat”. “Hi ha un gran buit entre la Mostra de Teatre Jove i els espectacles professionals que podríem omplir”, explica Puñet.

“Volem fer teatre, ensenyar la nostra feina aquí i no esperar que se’ns reconegui fora, i la il·lusió és l’últim que volem perdre”, ha afegit Puñet enmig d’una escenografia que donava a entendre les dificultats amb les que es troben. La roda premsa s’ha celebrat en els baixos soferts d’un edifici ben conservat però gairebé bicentenari del carrer Smith. “És el nostre espai d’assaig, i el tenim perque tots els membres del grups en posem un tant per llogar-lo”, explicava Montse Sans, de Tecla Smit. “Què podríem haver fet amb els 230.000 euros que es va emportar Malkovich? Meravelles”, exclamen tots ells com una sola veu. Perque comparteixen penalitats, i no són poques.

El grup de Puñet assaja a casa seva, el de Gallo en un gimnàs. No hi han espais públics per a fer-ho, ni tan sols per guardar l’escenografia. No tenen parcel·la reservada al futur parc cultural de Tabacalera, veuen com els baixos del Camp de Mart estan “inutilitzats” tot i ser una possible solució, lamenten la manca de centres cívics i de material adequat als que hi han com alternativa a l’hora de representar, i sospiren amb la programació “de 365 dies a l’any” que es podria haver muntat a Tarragona amb el catxé de l’actor nordamericà.

“No demanem subvencions. Nosaltres aportem la nostra feina, que no és poca”, explica Puñet abans de posar Pineda de Mar com exemple que entre els avantatges que pot aportar a la ciutat l’aposta pel teatre amateur. “En aquesta localitat la federació catalana de teatre amateur, que té la Creu de sant Jordi pels seus 25 anys d’activitat, organitza la trobada anual de totes les coordinadores. I això suposa també ingressos pel municipi per la gran quantitat de gent que s’hi adreça. “En el futur Tarragona també podria organitzar una trobada comarcal de grups de teatre”, explica Gallo, amb uns ulls que denoten la passió que senten tots pel teatre, el que es porta a la sang, i no a les butxaques.

Els grups que formen part de la coordinadora a hores d’ara són els següents: 45rpm; L’enramada; Teatre 8; Au va! Teatre; Atenea; Tecla Smit; Emfapatir; Nascut de peu en terra i Grup de Teatre i Estudi Lluís Vives.

Tots aquells que es vulguin posar en contacte amb la coordinadora poden escriure al mail coordinadoratarragona@hotmail.com.

J.S.

Notícia publicada al diari Tarragona21 el 27 de gener de 2011.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s