Més notícies sobre la Coordinadora

La veu del modest. Neix la Coordinadora de Teatre Amateur del Tarragonès

Es crea fruit de la sensació de desemparament de molts grups

El teatre amateur de Tarragona ja té un interlocutor. Es tracta de la Coordinadora de Teatre del Tarragonès, que “respon a la sensació de desemparament que sovint experimenten aquest tipus de grups, que veuen que només es fan activitats o cicles dirigits a grups infantils o juvenils, o directament amb grups professionals”, va explicar la seva portaveu, Belén Gallo. En canvi, sovint no es té en compte els grups que, sense dedicar-se professionalment al teatre, hi tenen molt a dir”. Gallo també insisteix: “No fem teatre amateur, simplement som grups amateurs, perquè no ens hi dediquem professionalment”. Mostra d’això és que alguns grups de la coordinadora han guanyat fins a sis premis en concursos d’àmbit estatal. A Tarragona actualment existeix la Mostra de Teatre Jove, però l’edat dels actors hi està limitada. Un cop superada aquesta edat, els grups amateurs ja no poden participar-hi i no tenen més opció que “buscar-se la vida”.

Vicenç Cañón, professor de teatre i director de 45 R.P.M., explica: “A Tarragona la feina dels grups és molt difícil: no tenim locals d’assaig, ni recursos ni equips de llums, música o so; en canvi, tenim molta il·lusió i moltes idees, però quan intentem posar-les en pràctica, ens adonem que ningú aposta per la cultura de base”. Albert Puñet, codirector d’Au Va! Teatre hi afegeix: “Als grups de Tarragona ens és més fàcil trobar actuacions fora que a la nostra pròpia ciutat”. Per la seva banda, Montse Sans, de Tecla Smit, lamenta que “al centre de la ciutat no hi ha cap centre cívic equipat i en condicions on poder assajar”.

Una de les aspiracions de la coordinadora és que es pugui crear una programació estable de teatre amateur; de fet, els seus responsables creuen que l’obertura del Teatre Tarragona pot ajudar a descongestionar el Metropol i facilitar que aquests grups puguin actuar-hi. També estan oberts a tot tipus de propostes, vinguin d’on vinguin. En aquest sentit, asseguren que ja tenen algunes idees i que han iniciat converses amb l’Ajuntament per veure com les poden portar a terme.

Publicat al diari El Punt Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre 27-01-2011 (Pàgina 40 )

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s