” E les naus feren vela”…

 

FG003259La Conquesta de Mallorca contada pel rei Jaume I, serà el proper espectacle que TeclaSmit Teatre portarà a terme en col·laboració amb el Museu del Port de Tarragona.

Si en la darrera ocasió vam patir les desventures d’Arthur Gordon Pym dalt d’un ballener a Naufragis de la mar del sud, ara és el torn d’unir-nos a l’empresa de Jaume I a través d’un text i d’un fet històric ben conegut.

L’espectacle consistirà en la narració oral, dramatitzada, del text original del Llibre dels fets, del Rei en Jaume, capítol que ens conta la decisió, aplec de l’estol, embarcament, i contesta de Mallorca.

foto1_Els intèrprets Agustí Farré, Josep Maria Piñol i Sergi Xirinacs, ara prendran el paper de narrador, ara dels personatges de la història, tot seguint el text original. Un text recitat en català antic, adaptat per a facilitar la comprensió dels oients.

Com en el darrer espectacle, la proposta i selecció de textos van a càrrec de Sergi Xirinacs. En aquesta ocasió, la direcció dels actors anirà a càrrec de Cinta Ramon.

L’espectacle tindrà lloc a les darreries del mes de juliol, en el marc incomparable del Far de la Banya de Tarragona. Properament en facilitarem tots els detalls.

“Tota la mar semblava blanca de les veles: tan gran era l’estol… I anàrem tota la nit amb vent de llebeig; amb les orses tant com hi poguérem… I abans que el sol es pongués, cessà el vent, i veiérem l’illa de Mallorca…”

 

farcolor

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s