Dones mite

El proper mes de juny teniu una cita amb les dones mite més rellevants de les tragèdies clàssiques. El cicle, ideat i dirigit per Sergi Xirinacs, és el fruit del Taller d’Interpretació Escènica de Text que TeclaSmit Teatre ha dut a terme durant aquest 2015.

El cicle consta de quatre representacions escèniques, és a dir que no es tracta de lectures, que tindran lloc cada dijous de juny en llocs emblemàtics de la ciutat.

S’interpretaran cada una de les protagonistes de les principals tragèdies clàssiques, mitjançant una selecció dels textos originals, en forma de monòlegs, d’Èsquil, Sòfocles, Eurípides, Sèneca i Virigili: els fonaments del nostre teatre, de la nostra literatura i de la nostra cultura.

Uns personatges, femenins, que ja van parlar, de manera tant poètica com creïble, davant el públic embadalit ara farà dos mil·lenis i mig; i no han deixat de fer-ho, ni ho deixaran, perquè les paraules dels seus neguits són absolutament presents en les nostres; en la nostra moral, en la nostra humanitat. Els Mites.

TeclaSmit agraïm a la Generalitat, Servei Territorial de Cultura, que ens ha donat suport per a la realització del Taller, i a l’Ajuntament de Tarragona, Casa de les Lletres i Museu d’Història, que ho ha fet per a la materialització d’aquest cicle. També a la col·laboració del MNAT, Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

 

 

cartell_DONES

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s