La Ilíada, d’Homer

Els propers 24 d’abril i 3 de maig, TeclaSmit Teatre portarà a escena un recital dramatitzat, seguint una reducció del text original del gran clàssic grec d’Homer, la Ilíada. Tindrà lloc a la sala d’actes dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a les 19 hores (entrada lliure fins omplir l’aforament de la sala).

La Ilíada és un poema èpic atribuït a Homer (segle VIII aC) compost en hexàmetres i escrit per a ser recitat oralment pels rapsodes.

L’obra, dividida en 24 cants, narra una part de la Guerra de Troia, concretament 51 dies del setge a la ciutat de Troia (Ílion) per part de les tropes gregues comandades per Agamèmnon a la recerca d’Hèlena, la muller del seu germà Menelau raptada per Paris, fill de Príam, el rei de Troia.

Un total de setze intèrprets posaran veu a les aventures i desventures dels protagonistes del funest setge que forma part de l’imaginari col·lectiu: Aquil·les, Príam, Paris, Hèctor, Briseida, Adròmaca…

La posada en escena es farà en dues parts. Cada part tindrà una durada de 60 minuts i anirà precedida per una introducció que contextualitzarà els fragments que s’interpretaran i anirà a càrrec d’Esteve Masalles.

Si en voleu fer un tast, podeu anar a la Revetlla de Sant Jordi organitzada per la Biblioteca Pública de Tarragona (carrer Fortuny, 30) el proper 21 d’abril, sobre les 22.30 hores.

Primera part: dilluns 24 abril

Segona part: dimecres 3 maig

A les 19 h als Serveis Territorials de Cultura a Tarragona (c. Major, 14)

Entrada lliure

Intèrprets: Agnès Martí, Àngels Sabaté, Antoni Salvat, Antònia Sabater, Carme Carles, Carme Ponce, Cinta Ramon, Duli Ramos, Enric Pérez, Esteve Masalles, Isabel Bitria, JMª Piñol, Mònica Ors, Montse Romans, Rubi Moreno, Tere Torija.

Adaptació i direcció: Sergi Xirinacs.

Una col·laboració de TeclaSmit Teatre amb els Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s