TBT: Teatre Breu Tarragona

A Teclasmit ens agrada marcar tendència. Per això ens hem iniciat en l’apassionant món d’inventar-crear-dirigir el nostre propi teatre.

El projecte…

El projecte de teatre breu / microteatre (d’ara en endavant, TBT) neix amb la finalitat de posar a l’abast de qualsevol persona interessada, no professional, els processos principals del teatre:

  • Interpretació actoral
  • Escenificació, dramatúrgia
  • Creació, escriptura teatral
que es materialitzaen, naturalment, en el muntatge i la representació d’obres teatrals.
Es pretén:
  • Facilitar l’accés popular a la creació teatral, com un dels objectius principals
  • Oferir instruments de formació
  • Pràctica i experimentació sobre l’escenari, mitjançant muntatges de teatre breu
  • Una programació estable de teatre breu oberta a tots els públics
  • Organitzar una mostra, oberta, i un premi de teatre breu
  • Motivar al públic, l’interès popular pel teatre, a través d’activitats diverses (Anar a veure teatre, Llegir literatura dramàtica, Edició de treballs…) tot col·laborant amb diverses institucions i entitats de la ciutat: Biblioteca Pública, Museu Arqueològic, Centres Cívics…
Obert a tothom, les activitats d’aquest projecte s’adrecen a tota la població.

Teatre Breu…

S’entén per BREU el muntatge escènic de curta durada, menys de mitja hora. Així mateix, el concepte MICRO, es refereix tant a una durada molt breu, entre un i deu minuts, com a la sezillesa material pel que fa a la tècnica i atrezzo.
Aquesta pràctica permet agilitzar els mòduls de Formació i la pràctica dels diversos processos escènics, facilitant el treball i la dedicació del no professional (autor, actor, director), així com variar d’activitat. També resulta de gran amenitat per al públic espectador.

Els inicis…

L’aventura del teatre breu a TeclaSmit començà el 2009 amb la redacció, per part dels mateixos membres del grup, de textos breus per a ser representats. Es van recollir un total de 25 textos. Junt amb la matèria prima, es van engrescar 8 directors novells i un bon nombre d’actors i actrius disposats a interpretar-ho dalt de l’escenari.

Després de repartir textos, directors i actors… ens vam posar a assajar! Finalment, el juny del 2010 vam fer una posada en escena en una autèntica marató de teatre! El resultat va ser molt positiu per a totes bandes. Tres sessions d’autèntica crítica constructiva van servir per compartir els encerts, observar possibles millores i valorar errors.

Anuncis

2 thoughts on “TBT: Teatre Breu Tarragona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s