Produccions

Des d’aquí podeu accedir a totes les produccions i muntatges de TeclaSmit. Del més nou… al més antic

UNA ALTRA FEDRA, SI US PLAU + TERESETA QUE BAIXAVA LES ESCALES, de Salvador Espriu. Estiu 2013. Tarragona

Dossier “Una altra Fedra, si us plau” + “Tereseta que baixava les escales”

SINOPSI: Fedra9Una altra Fedra, si us plau (1978) Espriu ens presenta una versió lliure i reduïda, irònica, de la tragèdia clàssica comentada a escena per tres ínclits espectadors sinerencs.

Del recull Ariadna al laberint grotesc (1935),  Tereseta que baixava les escales és un recorregut  per la vida d’aquesta dona sinerenca passant per tots els estadis de la vida a través de cinc escenes breus,  i que van des de la infantesa fins a la senectut.

Intèrprets: Àngels Sabater, Pau Gavaldà, Cinta Ramon, Josep Maria Piñol, Montse Sans, Isabel Bitria.

Direcció: Sergi Xirinacs.

DEJAD EL BALCÓN ABIERTO. 1 de setembre de 2011. St Pere i Sant Pau. Tarragona

Dossier “Dejad el balcón abierto”

SINOPSI: Des d’un angle escènic imprescindible, proposem un retrat de Federico García Lorca, com un passeig dramatitzat a través de la poètica, el teatre i la música que va fer seva. 

Si muero dejad el balcón abierto, és el darrer vers del seu poema “Despedida” (del llibre Canciones). La mort és una constant en la seva obra, l’altra cara de la moneda: la vida, passió, bellesa. El títol i el muntatge, volen reflectir aquests elements, sempre dramàtics, de la seva personalitat.

Intèrprets: Isabel Bítria, Carmen Gómez, Mireia Pons, Cinta Ramon, Duly Ramos, Àngels Sabater, Antònia Sabater, Montse Sans, Arga Sentís, Tere Torija, Carmen Tur (piano).

Idea i muntatge: Sergi Xirinacs. Direcció artística: Sergi Xirinacs i Cinta Ramon

OPERACIÓ BREUS – 20 de juny de 2010. Tarragona

Una experiència d’escriptura teatral, dramatúrgia i treball actoral del col·lectiu TeclaSmit.

DUBBING’S FLYER – 28 de febrer de 2010. Tarragona

Fitxa Dubbing’S Flyer

SINOPSI: Sota la forma d’una exposició d’art contemporani experimental, els personatges posen de manifest la presa de pèl que sovint s’amaga darrera els artistes “divins” i les seves preteses recerques. La “plàstica mòbil dels plasmes” exposats provocarà una curiosa reacció psicològica entre els visitants, que evolucionarà entre sang i fetge, a l’estil còmic-gore.

Intèrprets: Marta Cervantes, Cinta Ramon, Jordi Roig, Montse Sans, Miki Villalba.

Autor i director: Sergi Xirinacs. Banda sonora: Edgar de Ramon

L’IDIOTA. Cicle “Literatura a escena”17 de desembre de 2009.Tarragona

Lectura dramatitzada de textos de l’Idiota de Fodor M. Dostojevskij dins el cicle Literatura a escena, en col·laboració amb la Biblioteca Pública de Tarragona.

SINOPSI: El príncep Mikkin és bo, però massa ingenu. Des de Suïssa, on l’havien enviat de petit per curar la seva epilèpsia, arriba a Peterburg. Es troba immers, així, en el món tancat de la noblesa russa, però coincidirà també amb antics soldats, funcionaris amargats i revolucionaris; i se les haurà d’haver amb intrigues amoroses i passions que conduiran a la mort tràgica de Nastàssia Filippovna a mans del seu rival Rogogin.

Intèrprets: Pau Gavaldà, Esteve Masalles, Anton Gasol, Sergi Torrents, Arga Sentís, Mireia Pons, Núria Gondolbeu, Duly Ramos, Cecília Panisello, Agnès Martí.

Adaptació i direcció: Sergi Xirinacs

HOLDING: perruqueries canines – 22 d’octubre de 2009. Tarragona

Fitxa Holding: perruqueries canines

SINOPSI: Sota el format de thriller, la comèdia “Perruqueries canines” satiritza el món del funcionariat. La detectiu Lagarsa, a petició del funcionari Cutillas, intenta desemmascarar els traïdors que han provocat un peculiar embolic.

Intèrprets: Pau Gavaldà, Àngels, Isabel Bitria, Dolors Quintana.

Autor i director: Sergi Xirinacs.

INVASIONS: contes de Pere Calders. 28 de març de 2009. Tarragona

Fitxa Invasions: contes de Pere Calders

SINOPSI: Invasions recull un total de nou contes de Pere Calders corresponents, la pràctica totalitat, a l’obra Cròniques de la veritat oculta (1955). Al llarg de la representació escènica, els contes es van entrellaçant amb dotze peces basades en escrits breus del mateix autor.

La narrativa de Calders ens presenta un ventall d’imaginatives situacions que retraten, amb subtil ironia i una bona dosi d’humor, les vicissituds de la condició humana: Un arbre que neix al menjador de casa, un japonès desconcertant, una confusió a la cua del cinema… L’escenari s’omple de personatges que busquen la complicitat de l’espectador i li garanteixen una estona molt entretinguda.

Intèrprets: Pau Gavaldà, Isabel Bitria, Agnès Martí, Cinta Ramon, Teresa Valls, Esteva Masalles, Mònica Ors, Josep Maria Yago, Montse Sans, Ramon Llop, Cecília Panisello, Duly Ramos, Núria Gondolbeu, Mireia, Marta Cervantes, Àngels Sabater, Arga Sentís, Nil, Núria Cartanyà, Miki Villalba.

Adaptació i direcció: Sergi Xirinacs.

VIRUS (Ignició 12:30) – 14 de juny de 2008. Tarragona

SINOPSI: Un representant del col·lectiu local de teatre popular (aficionats) fa cap a judici perquè la companyia està muntant una obra de teatre que representa que una companyia de teatre aficionat va a judici perquè està muntant una obra on s’extorsiona prohoms locals i càrrecs públics, tots ells embolicats en el negoci de les urbanitzacions, mitjançant un dispositiu informàtic per penetrar en els comptes corrents dels il·lustres. (Sembla possible que algun actor espavilat hagi executat aquest virus de debò).

Intèrprets: Pau Gavaldà, Marta Cervantes, Agnès Martí, Cinta Ramon, Marcel Ferré, Josep Maria Yago, Arga Sentís, Mònica Ors, Núria Gondolbeu, Ramon Llop, Montse Sans, Isabel Bítria i Esteve Masalles. En la direcció artística, Sergi Xirinacs també ha comptat amb l’ajut de Teresa Valls.

Autor i director: Sergi Xirinacs

MONGETES FREGIDES20 de juny de 2008. Tarragona

SINOPSI: Mongetes fregides, Plat de sopa, Levógiros: Vet aquí tres peces curtes, sainets (en nomenclatura clàssica). L’autor, Jon Smit, ens adverteix que es tracta de tres tragèdies de riure. Ai, cony!

Diu l’ínclit dramaturg tarragoní que no hi ha res com un fracàs per petar-te de riure. … si expliquem de què va la cosa potser ja no té gràcia. O sigui que, això.

Intèrprets: Núria Cartanyà, Miki Villalba, Marcel Ferré, Anna Plaza, Esteve Masalles, Marta Cervantes, Núria Gondolbeu, Agnès Martí, Teresa Valls, Ramon Llop.

Autor i director: Sergi Xirinacs.

Deixa un comentari