Nosaltres

El col·lectiu de teatre popular TeclaSmit és obert, d’entrada i sortida, a qui li piqui el cuc de fer comèdia, aprendre’n, inventar teatre (“crear”), escriure’n, i veure-ho representat (cicle complet); també d’anar a veure teatre (Barna, Reus…), i llegir-ne…, o de gaudir encenent i apagant llums, maquillar, posar barbes, fer fotos o simplement emprenyar per allí (que sempre dóna caliu).

Si vols fer-te soci, envian’s un correu a info.teclasmit@gmail.com i ens posarem en contacte amb tu!

Més coses sobre Tecla Smit…

TeclaSmit és una Associació de Teatre Popular oberta a tothom. Els socis de base ho són per a donar suport a la filosofia i els objectius en l’àmbit en que es promou.

La creació de l’Associació es justifica per diversos factors de l’entorn: des dels de caire demogràfics (tant la ciutat com la comarca i el conjunt del Camp de Tarragona), passant pels de caràcter històric i cultural, els de demanda social de donar resposta a les ànsies en el món del teatre, a més d’una oferta a potencials públics objectius. Es tracta, en definitiva, d’incidir en la contribució al migrat fet cultural de la ciutat.

Visió

És un col·lectiu obert a la participació i amb vocació de Plataforma des de la qual desplegar el ventall d’accions relacionades amb el conjunt d’activitats que configuren la cultura teatral, interactuant i col.laborant amb altres col.lectius.

Missió

Aportar a la ciutat, i al conjunt del Camp de Tarragona, ofertes variades d’activitat teatral a partir de la innovació.

Valors

  • Interactuar i col·laborar amb altres col·lectius

  • Complementar i donar valor afegit a altres àmbits de la cultura

Objectius

  • Donar resposta a les demandes dels ciutadans relacionades amb les necessitats i mancances de la cultura dramàtica a Tarragona, de manera especial el foment i la popularització de la creació escènica.

  • Impulsar noves formes de participar en el fet escènic
  • Motivar el fet teatral, artístic, tant pel que fa a nous públics com a extensió del joc escènic

  • Desplegar una programació setmanal de representacions teatrals breus, sigui d’autors locals, catalans o universals.
  • Crear nous repertoris dintre el teatre no professional.
  • Recrear representacions de texts històrics i lectures dramatitzades en els espais propis (biblioteca, museu, etc)
  • Representar microteatre, sortit de la factoria de tallers de creació (d’escriptura, dramatúrgia i interpretació). Treballar amb escenes breus permet experimentar i aportar un treball creatiu més fàcilment que amb una obra de llarga durada. Així com després portar-ho a escena

  • Oferir un àmbit obert de formació especialitzada (escriptura, dramatúrgia, interpretació, i les activitats complementàries: disseny, confecció, maquillatge, etc.)

  • Organitzar grups per assistir a representacions teatrals de les programacions que efectuen les sales (les locals de Tarragona, Teatre Nacional, Fortuny de Reus, etc)

    Història

    TeclaSmit es va constituir com Associació de Teatre Popular el curs 2008-2009, en el si de la sala El Magatzem. Adopta el nom de l’emplaçament de la seu social (un local en la confluència dels carrers Nou de Santa Tecla i Smith).

    El local s’ha adaptat com a sala per representacions teatrals amb capacitat per unes 40 persones. S’han efectuat els treballs bàsics d’infraestructura (instal·lació elèctrica adequada i específica, adequació del sòl, ignifugació,…) i equipament (taula de so, equip de llum, piano, roba i vestuari…), executant una inversió per valor d’uns 90.000 euros, finançada amb recursos propis i aportacions dels socis. Actualment és en procés d’adequació per obtenir la llicència corresponent.

    Va néixer com a col·lectiu obert a la participació, que actualment compta amb més de 30 persones. Integrada en la Federació de Grups Amateurs de Catalunya, va impulsar i participar en l’engegada de la Coordinadora de Grups de Teatre del Tarragonès, que el curs 2010-11 va programar la I Mostra Amateur de Teatre als centres Cívics.

3 respostes a “Nosaltres

  1. Sóc membre d’aquest col·lectiu tan popular i des d’aquest petit comentari vull fer una crida a tots els “barons” que els hi piqui el cuc.
    Al nostre teatre, ens hi fan falten homes. Es garanteix total diversió.

  2. Bon dia,

    voldria saber si teniu pensat d’oferir formació a joves (14 anys) per al curs vinent
    Gràcies!!

    Eulàlia

    • Hola Eulàlia!
      Gràcies per consultar el nostre bloc. En principi, no hi ha prevista formació orientada a gent de la teva edat. Els tallers que organitzem són de caire més específic dedicats a l’escriptura i la dramatúrgia. De totes maneres, segueix atenta al bloc per conèixer les novetats! També t’aconsellem que t’adrecis a l’Ajuntament de la ciutat qui gestiona la formació i activitats per a joves. Que vagi molt bé!

Deixa un comentari