Nova temporada al club de lectura “Llegir el teatre”. Hivern 2024

Estrenem temporada al club de lectura dramàtica que des de 2012 Teclasmit impulsa juntament amb la Biblioteca Pública de Tarragona. Enguany serà l’onzena edició sota el projecte “Llegir el teatre” creat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat i el Teatre Nacional de Catalunya. Com sempre, Teclasmit adapta i combina les obres a llegir segons les representacions que tenen lloc al TNC i també a d’altres teatres del territori.

Com funciona?

A través de l’aplicació Tellfy, d’una forma fàcil i segura, els participants podran accedir al xat del club per comentar i intercanviar opinions sobre les obres que s’aniran llegint, i també recollir la informació complementària que la conductora del club, Cinta Ramon, hi anirà aportant.

Els llibres, en paper, estaran disponibles cada mes a la Biblioteca Pública de Tarragona, i es podran agafar en préstec amb el carnet de biblioteca. En cas que hi hagi persones de fora de la ciutat, es poden adreçar a la seva biblioteca pública més propera i sol·licitar-lo des d’allà.

Des de la tardor de 2023 les trobades mensuals són presencials a la Biblioteca, però també es poden seguir de forma virtual a través de Jitsy (l’enllaç a la reunió el farà accessible la conductora a través del xat de Tellfy). En aquesta trobada posem en comú els comentaris de l’obra d’una forma més propera i també podrem gaudir de clips escènics, petites representacions de l’obra llegida, portades a terme pels membres de la companyia TeclaSmit.

Animeu-vos-hi! Per qualsevol dubte, envieu-nos un correu a teclasmit@gmail.com

PROGRAMA HIVERN 2024

:: GENER

Bodas de sangre de Federico García Lorca.

Espectacle: Un segondo bajo la arena.
Dates de representació: del 27 de desembre al 21 de gener.
Lloc: El Maldà

Tres de les convidades i un dels músics del casament entre El Novio i La Novia han quedat atrapades al banquet, esperant la tornada de la resta de convidats, que han marxat degut a un seguit de contratemps. Entre trossos de pastís, flors seques i espelmes gastades narren el que ha passat a un públic que esdevé convidat de la celebració.

Un segundo bajo la arena és un espectacle que mescla teatre i música en directe a partir de l’argument de Bodas de sangre de Federico García Lorca. Un espectacle plantejat com una experiència on el públic es converteix en un nou convidat que permet reprendre la celebració interrompuda i concloure el ritual. Es desdibuixen les línies que separen públic i intèrprets, de manera que totes seiem a les taules d’aquest banquet nupcial, xerrem, brindem, i compartim un vespre de celebració.

Trobada presencial: Dimarts 23 de gener a les 19 h amb un clip escènic a càrrec de Tere Torija, Carmen Gómez i Isabel Bitria.

:: FEBRER

Els Watson de Laura Wade.

Dates de representació: 08-02-24 a 17-03-24.
Lloc: Sala gran del Teatre Nacional de Catalunya.

Els personatges d’Els Watson, la novel·la inacabada de Jane Austen, han hagut d’esperar més de dos segles perquè algú els portés a l’escenari per acabar d’explicar la seva història, just des d’allà on l’havia deixada l’autora. Però us asseguro que ha valgut la pena! Quina festassa organitzen juntes Jane Austen i Laura Wade! Quanta intel·ligència, sensibilitat i sentit de l’humor! I quant de teatre! M’agrada pensar en Els Watson com un regal lluminós que tenim moltes ganes de fer a l’espectador. O sigui que com menys coses n’expliqui, millor. Diré només que aquell tòpic que diu “un clàssic rabiosament contemporani”, aquí, hi escau d’allò més. Josep Maria Mestres

Trobada presencial y Tellfy: Dimarts 20 de febrer a les 19 h

:: MARÇ

Macbeth de William Shakespeare. Adaptació: Pau Carrió

Dates de representació:  14/02 – 17/03/24.
Lloc: Teatre Lliure. Montjuic, Sala Favià Puigcerver.

Pau Carrió retorna a Shakespeare. Aquesta vegada, dirigeix la història maleïda del general Macbeth que, enlluernat per una trobada amb tres éssers malignes, entra en una espiral d’ambició i de destrucció tràgica. Maquinació, poder i tragèdia.
Un nit, Macbeth i Banquo, generals al servei del rei Duncan d’Escòcia, es troben tres bruixes que profetitzen a Macbeth es convertirà en guàrdia personal de Glamis i Cawdor i acabarà sent rei, i a Banquo, que engendrarà reis. Poc després, Macbeth descobreix que efectivament ha estat nomenat guàrdia de Cawdor, una revelació que el fa creure en la resta de la profecia. Quan el rei Duncan aprofita aquest fet per honrar Macbeth visitant-lo al castell de Dunsinane, tant ell com la seva dona s’adonen que ha arribat el moment de dur a terme un pla per matar-lo i assolir així el poder pel qual està, segons sembla, predestinat. Però el destí i els encanteris tenen les seves pròpies lleis.

Trobada presencial y Tellfy: Dimarts 26 de març a les 19 h

Deixa un comentari