Primavera al club de lectura “Llegir el Teatre”

Iniciem nova temporada al club de lectura virtual “Llegir el teatre”. Aquesta primavera llegirem dues obres que es representen al TNC i acabarem al mes de juny amb tot un clàssic grec: Medea, d’Eurípides.

Amb aquest, ja son 12 els anys que TeclaSmit col·labora amb la Biblioteca Pública de Tarragona en el foment de la lectura d’obres dramàtiques. Des d’en fa 10, que ho fem sumant-nos a la iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), programant la lectura de les obres que es representaran al TNC durant la temporada.

Com funciona?

A través de l’aplicació Tellfy, d’una forma fàcil i segura, els participants podran accedir al xat del club per comentar i intercanviar opinions sobre les obres que s’aniran llegint, i també recollir la informació complementària que la conductora del club, Cinta Ramon, hi anirà aportant.

Els llibres, en paper, estaran disponibles cada mes a la Biblioteca Pública de Tarragona, i es podran agafar en préstec amb el carnet de biblioteca. En cas que hi hagi persones de fora de la ciutat, es poden adreçar a la seva biblioteca pública més propera i sol·licitar-lo des d’allà.

A finals de mes es realitzarà una trobada virtual on poder posar en comú els comentaris de l’obra d’una forma més propera. L’enllaç a la reunió el farà accessible la conductora a través del xat de Tellfy.

Animeu-vos-hi! Els participants gaudiran de descomptes per anar a veure les obres llegides al TCN. Per qualsevol dubte, envieu-nos un correu a teclasmit@gmail.com.

:: ABRIL

El temps i els Conway. J.B. Priestley. Direcció Àngel Llàcer. Sala Gran 13/04/2023 al 21/05/2023

És l’any 1919 i la Kay, una de les filles, celebra el seu aniversari. Durant aquesta celebració, i mitjançant una peculiar utilització del temps, l’autor ens mostra com els membres d’aquesta acomodada família anglesa amb grans expectatives davant la vida acabaran sense aconseguir cap d’aquestes aspiracions.

Videotrobada: 25 d’abril a les 19 h.

:: MAIG

Mal de coraçon. Companyia Solitària. Victoria Szpunberg. Direcció Andrea Jiménez.
Sala Tallers. 27/04/2023 al 21/05/2023

Mal de coraçon és una de les maneres amb què Santa Teresa anomena la seva malaltia. No se sap amb certesa què patia exactament, però el que sí que és evident és que la seva relació amb el dolor era forta i intensa.

A la nostra obra, tres personatges agònics i mig alcoholitzats, que pateixen algun dolor a l’ànima, es troben en un bar. Un espai que, com el convent, reuneix gent que d’alguna manera necessita fugir de la quotidianitat. Ànimes assedegades, fidels al lloc que habiten, que poden tenir visions, si no místiques, com a mínim distorsionades.

Una cambrera, que en realitat és actriu, prepara un càsting per a un musical sobre Santa Teresa; un enamorat ressentit i mig paranoic que creu que la seva parella l’ha deixat per Déu, i un professor de filosofia moribund i fracassat que desitja ser redimit. Antiherois sense rumb que no troben el seu lloc al món. Fora, un diluvi ha aturat la ciutat

:: JUNY

Medea. Eurípides

Amb Medea, Eurípides dona el tret de sortida a un dels caràcters femenins que més han seduït literats, cineastes i creadors plàstics del segle XX.

Medea és un dels personatges femenins més polièdrics de la tragèdia de tots els temps: dona i fetillera, esposa i amant, filla, germana i mare, símbol de la dona humiliada i venjadora fins a l’extrem del seu propi dolor. Abandonada pel seu espòs Jàson, que vol casar-se amb la filla del rei de Corint, se sent enganyada i menystinguda i actua en conseqüència: primer assassina la seva rival i després mata els fills que ha tingut amb Jàson.

Eurípides aprofità aquest personatge mític per posar en escena les interioritats emocionals d’una dona humiliada. Amb una visió que ultrapassava el seu temps, Eurípides dóna vida a una Medea que reclamava els mateixos drets que tenen els homes.

Comentari i clip de l’obra a la Biblioteca Pública de Tarragona el 20 de juny.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s